Share/Bookmark

Hyresfastigheter, hyreshus och affärsfastigheter till salu!

Industri- och kontorsfastighet

i Hägersten

Industri- och kontorsfastigheten Provröret 2 med adress Instrumentvägen 11, Aspudden/Örnsberg, Hägersten i Stockholms kommun
(Enligt ägarens uppgifter).

 

[ Visa på karta. (Öppnas i ett nytt fönster) ][ Tillbaka till översikt av objekten ]

kontors- och industrifastighet Hägersten

 

Läge:

Fastigheten är belägen i ett mindre industriområde, där omkringliggande bebyggelse utgörs främst av kontors- och industribyggnader samt nya expansiva bostadstadsområden. Nära till T-bana och ca 7 km till Stockholms innerstad. Nära Aspuddens centrum & service.

Byggnad:

Industri- och kontorsbyggnad i 3 plan, med stor altan på övre plan. Grundlagt på pålar och betongplintar till berg. Platsgjuten grund och stomme av betong. Påbyggnad 1988 av stål och lättbetong. Ytterväggar med profilerad, lackerad plåt. Yttertak av plåt och lägre delar har papptak. Gummiduk på altan. Fönster med 3-glas och äldre fönster i bottenvåningen. Entré mot gatan, golv och trapphus av marmor samt hiss för 4 personer. Det finns 2 st. portar till verkstadslokalerna i bv. Målade ytor i verkstadslokalerna. Ljusa fräscha kontor och personalutrymmen i mellanplanet med golv av linoleum alt eklamell, målad väv samt delvis glasade kontorsväggar. Dessutom finns konferens- och ateljélokaler. Vindsplan med bl.a. bastu med dusch och vilorum, 2 st. omklädningsrum samt lunchrum med kök och utgång till altan.

Byggår:

1944. Ombyggd och tilläggsisolerad 1982-83. Påbyggnad/vindsvåning 1988.   

Lokalarea:

Utvändigt 360 kvm Skärmtak
Bv   1 030 kvm Kontor, verkstäder, personalutrymmen.
1 tr 875 kvm Kontor, konferens mm
Vindsplan 395 kvm Kontor, lunchrum, bastu mm
Summa 2 660 kvm  
     

Hyresintäkter:

2 600 000:-/år exkl. moms. Hyresgästen svarar för samtliga kostnader avseende VA, el, uppvärmning, sophämtning, renhållning, snöröjning samt underhåll av lokaler, fläktar och fjärrvärmeanläggning.

Tomt:

1 700 kvm plan tomt med äganderätt.  Asfalterad förgårdsmark med p-platser.

Taxvärde:

12 570 000:- varav byggnadsvärde 10 020 000:-. Typkod 426 (år 2013).

Driftkostnad:

Ägarens årliga underhålls- och driftkostnader samt försäkring och fastighetsskatt totalt ca 190 000:-

Pantbrev:

Summa 17 130 000:-. Antal 44 st.

Övrigt:

Byggnaden uppvärms med fjärrvärmecentral från 2010. Mekanisk ventilation med värmeväxlare drivs av FTX aggregat samt kyla till kontor, konferensrum m m. Fastigheten är utrustad med larmanläggning, porttelefon och kodlås. Fastigheten är i mycket gott underhållsskick med moderna och ljusa lokaler. Nuvarande hyresavtal löper på 5 år. Vid en hyresförlängning (om ca 2,5 år), löper hyresavtalet med en hyrestid om 3 år med 9 mån uppsägning. Nuvarande hyresgäst har funnits i lokalerna sedan mitten av 60-talet. Fastigheten även lämplig för flera olika verksamheter och hyresgäster. Lätt att ställa om till 3 lokaler då hiss, trapphus & nödutgång betjänar alla plan. Bygglov finns för inklädnad samt garageport & fönster för skärmtak. Fin förvaltningsfastighet med attraktivt läge, nära Stockholms city, Arlanda och Bromma flygplats.

Pris:

32 500 000:-/bud. Försäljningen av fastigheten sker i bolagsform.
Respektera säljarens önskemål om diskret handläggning och vänligen boka tid med oss för visning. För mer information, kontakta oss. Du kan även ringa oss på 08-249 249