Share/Bookmark

Hyresfastigheter, hyreshus och affärsfastigheter till salu!

 

Hyresfastighet i Sorunda, Nynäshamns kommun

Hyresfastigheten Sunnerby 1:311, Nynäshamns kommun i Sorunda socken, med adress Sunnerbygården 1, 148 71 Sorunda

(Enligt ägarens uppgifter).

[ Visa på karta. (Öppnas i ett nytt fönster) ] 

[ Tillbaka till översikt av objekten ]

Hyresfastighet Nynäshamn

 

Läge:

Fastigheten har ett lugnt attraktivt bostadsläge nära Nynäshamn. Ca, 5,5 mil till Stockholm och med en restid med bil på ca 45 minuter. Från T-centralen tar det ca1 timme och 15 minuter med pendeltåg och buss samt en kortare
promenad. Här finner ni ett vackert landskap med åkrar, ängar och skogar. Sorundalandet har en lång kustlinje, med många badmöjligheter från både klippor och sandstränder. Omkringliggande bebyggelse utgörs främst av permanentvillor och gårdar. I Sorunda finns bl.a. matbutik, restaurang, skolor och dagis.

Historik:

1912 var året då anrika Sunnerbygården var ett av landets modernaste ålderdomshem. Ålderdomshemmet var i drift fram till 1974. Därefter har det bl. a fungerat som kommunalhus och som postkontor. Under senare år har fastigheten varit uthyrd för bostadsändamål.

Byggnad:

Uppförd i 4 våningar inklusive källare och vindsvåning. Grund av betong och med stomme, bjälklag och fasad av trä. Yttertak med nyare betongpannor. Fönster: Nyare 3-glas med aluminium på utsidan. Ventilation: självdrag. Fastigheten uppvärms med nyare luft/vattenpump samt olja. Kommunalt vatten/avlopp. Byggnadsår: 1912.

Lokalarea:

960 kvm. Enligt taxerade uppgifter.

Innehåll:

Vindsplan: Ljus oinredd vindsvåning om ca 150 kvm. VA & el framdraget.
Plan 2: Innehåller stor hall, 6 st. sovrum, kök samt en avdelning med 3 st. duschar och 3 st. wc. I våningsplanet finns även en modern lägenhet om ca 60 kvm, innehållande 3 rum o kök, samt badrum med kakel/klinkers. Till lägenheten hör även en stor balkong.
Entréplan: Trapphus samt en stor hall med 5 st. sovrum, kök och en avdelning med 3 st. duschar och 4 st. wc. I våningsplanet finns även en modern lägenhet innehållande 2 rum o kök och badrum. Till lägenheten hör även en stor balkong. Källarplan: Innehåller bl.a. pannrum, tvättstuga samt lager- och förrådsrum och möjlighet att inreda en lägenhet om ca 80 kvm.

Hyresintäkt:

1 728 000:-/år. Schabloniserade drift/underhållskostnader 408 000:- Driftnetto ca 1 320 000:-

Tomt:

4 070 kvm plan park/trädgårdstomt som delvis gränsar mot ängar och skogar. Parkering finns på grusplan utanför huset. Tomten är upplåten med äganderätt.

Taxvärde:

2 747 000:- Typkod 325. Taxeringsår 2016

Pantbrev:

Summa 2 500 000:-. Antal 2st.

Övrigt:

För närvarande hyrs en stor del av bostadsytan ut i entréplan och plan 2 till personal som arbetar i Nynäshamn. Fastighet med goda möjligheter till utökade intäkter. För de två våningsplanen finns ritningsförslag för ombyggnad till 4 lägenheter per plan. I vindsplanet och källare bedöms minst 2 lägenheter per plan kunna bebyggas. Fastighet med vackert lantligt läge med nära avstånd till expansiva Nynäshamn.

Pris:

12 500 000:-/eller bud. Fastigheten säljs i bolagsform.

Respektera säljarens önskemål om diskret handläggning. För visning av fastigheten vänligen boka tid med oss. För mer information, kontakta oss. Du kan även ringa oss på 08-249 249